Okan Buruk: "Şampiyonluğa en yakın takımız"

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, 3-1'lik Beşiktaş mağlubiyetinin ardından şampiyonluğa en yakın takım olduklarını belirtti.

Okan Buruk: "Şampiyonluğa en yakın takımız"

ŞAMPİYONLUĞA YAKINIZ
3-1'lik Beşiktaş mağlubiyetinin ardından basın toplantısında karşılaşmayı değerlendiren Okan Buruk, "Maç istediğimiz gibi gidiyordu, golü de bulduk. Doğru çıkışlar yapsak 2’nci golü de bulabilirdik. Yediğimiz korner golü sonrasında Beşiktaş’ın taraftarlarla birlikte performansı yukarı gitti. Dirençli bir oyun ortaya koydular. Biz de yeteneklerimizin altında işler yaptık. İkinci yarının başında işler bizim istediğimiz gibi gitti. Gol öncesi 5 dakikada 3 gol fırsatı verdik. Golden önce değişiklik düşüncemiz vardı, orada takımı dirençli hala getirmek için. Bireysel hatadan 2-1 oldu. Değişikliklerimiz olumlu gitti. Oyunun yapısı değişti. Rakip sahaya iyi yerleştik. Beşiktaş savunması daha derine geldi. Bizim de kullanamadığımız son paslar vardı. Doğru şekilde yapsak 2-2’yi bulabilirdik. Kaybettiğimiz için üzgünüz. Zor bir deplasmandaydık. Kafamız dik. Kalan 5 maçı, 3 puan önde oynayacak takımın hocasıyım. Bu zamana kadar gösterdiğimiz performansla en avantajlı takım biziz. 1, 2 gün üzüleceğiz ama kısa zamanda toparlanıp, Başakşehir maçına hazırlanacağız. Taraftarlarımız da bu anlamda merak etmesin. Onların hak ettiği, istediği takım bir sonraki maçta sahada olacak. Oyuncularımı bu zamana kadar iyi işler yaptı. Bugün de bir kaza oldu. Şampiyonluğa gidecek takımın görüntülerini sahada vereceğiz" ifadelerini kullandı.
 
DERS ÇIKARACAĞIZ
Yabancı oyuncu tercihini Rashica'dan yana kullanması üzerine sorulan soruya Okan Buruk, “Tabii ki şu anda bizim en formda oyuncularımızdan birisi Rashica. İlk golde asisti yaptı. Yükselen bir performansı var. Sahada olması gerektiğine inandığımız bir isim. Tercihimizi sol bekten yana kullandık. Bundan sonraki maçlarda da değişimler olabilir. Sonuçta 3 Türk kuralı olduğu için hepsini biri arada oynatamıyorsunuz. Dubois girdikten sonra iyi işler yaptı. Zaniolo, Barış ve Midjtsö iyi işler yaptılar ama sonuca ulaşamadık. 2-2 olsa maçın sonunda ne olurdu bilinmez. Pasları verip şutları atamadık. Bugün kaybettik. Bunu 1 kişi üzerinden değerlendirmiyorum. Takım olarak kazanıyorsak kaybedince de öyle. Bu hatalardan ders alacağız. Kadro seçimi bir sonraki maçta nasıl olacak bilmiyorum ama hem rakibe hem de kendi içimize bakacağız” yanıtını verdi.
 
4 MAÇI KAZANIP ŞAMPİYON OLACAĞIZ
Rakiplerinden önce ya da sonra sahaya çıkmanın takım üzerindeki etkisine yönelik soruyla ilgili Okan Buruk, "Bu maç tabii ki derbi maçı. Önce de oynasanız 3 gün sonra da oynasanız 2 takım için de fark etmiyor. Rakip kaybetse belki daha olumsuz etkileyebilirdi. Bugün buraya çıktığımda 3 puan önde olan takımın hocasıyım. Şampiyonluğa en yakın takım biziz. Ben bu anlamda rahatım. Geçen hafta nasıl düşünüyorsam bu hafta da aynı düşünüyorum. Üzerimizde bir baskı yok. 4 maçı kazanarak şampiyonluğa yürüyeceğiz. 5 maçlık bir fikstür var. 4 maç sonra buna ulaşabiliriz diye söylüyorum. 2’li averaj da önemli. Şu andaki hedefimiz maçları kazanmak. Baskı hissedecek takım biz değiliz. Biz motive olacak, bundan daha iyisini yapabilecek bir takımız. Galatasaray girdiği yarışların büyük bölümünü kazandı. Bu sene de taraftarımızla birlikte kazanacağız." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)

    Henüz hiç yorum yok...
Yorum yapmak için giriş yapınız...