Alper Mert: Galatasaray sahada konuşur

Yorumcumuz Alper Mert, 343 Digital takipçileri için Galatasaray-Alanyaspor maçını değerlendirdi.

Alper Mert: Galatasaray sahada konuşur

GALATASARAY SAHADA KONUŞUR

 

Kaliteli kadro bütün teknik direktörler için büyük bir ödüldür. Ancak bu konforun getirdiği zorlukları da doğru okumak lazım. Alanyaspor karşısında izlediğimiz Mertens performansı bu konudaki en doğru analizi bizlere sunacaktır. Okan Buruk haftalardır Zaha ve Kerem Aktürkoğlu ikilisini sahada tutmak için formül aradı. Zaha sol kanadı aldı Kerem'e 10 numara kaldı. Kerem elinden geleni yapsa bile aklı sol kanatta kaldı. Zaha'nın ise tam hazır olması için oynaması gerekiyor. Okan Buruk dengeyi sağlamak adına haftalarca idare etti. Alanyaspor karşısında Kerem dinlemeyi kabul edince Mertens 10 numaraya geçti. Belçikalı 2 golün yanında o kadar değerli bir performans ortaya koydu ki herkes Kerem'le bu bölgenin yürümeyeceği söylemlerini dile getirmeye başladı.

 

10 NUMARA TRANSFERİ ŞART!

 

 Mertens üçüncü bölgede yaptığı koşular, pas alışverişleri ve geçiş oyunundaki yöneticiliğiyle alkışı alsa bile geçen sezondan biliyoruz ki her maçta aynı kaliteyi gösterecek bir güce sahip değil. Kerem ve Mertens'ten istikrarlı bir 10 numara çıkmayacaksa demek ki Galatasaray için transfer döneminde Ndombele ile yolların ayrılması durumunda 

hem 8 hem de orjinal bir 10 numara transferi şart olacak. Çünkü Okan Buruk'un geçiş oyunlu, rakip sahada kurulum merkezli oyununda 10 numara büyük önem arz ediyor. 

 

KEREM’İN HEDEFİ ZAHA’YI KESMEK OLMALI

 

Kerem Aktürkoğlu için ise öncelikli hedef kesinlikle Zaha'yı kesmek olmalı. Zaha kalitesinin önüne geçebilmek Kerem'in kariyeri için çok büyük şansları ortaya çıkaracaktır. Alanyaspor karşısındaki 4-0'lık zafer farklı galibiyetin yanında Okan Buruk ve planlaması adına da çok özel mesajlar içeriyor. Bu mesajların dışında İcardi'nin çok özel bir oyuncu olduğunu hissettiğimiz bir mücadeleyi de yine heyecanla yaşadık. Rakiplerinin aksine bir defa daha Galatasaray'ın camia olarak organize olması, birlik olması gereken alanın saha içi olduğunu net olarak gördük.

 

GALATASARAY, OYUNLARI BOZACAKTIR!

 

Galatasaray saha içinden sevenine, sevmeyenine çok net mesajlar veriyor. Ülke futbolunun tarih yazanı yeni tarihlerin saha dışında algılar yaparak, kurgu senaryolarıyla olmayacağını çok iyi bildiğini bizlere gösterdi. Alkışı hak eden duruşu ile Okan Buruk doğru zamanda doğru isimleri sahaya sürdüğü sürece Galatasaray'ın Süper Lig'de puan kaybetmesi çok zor. Galatasaray kültürü sahada koşmayı ve sahada konuşmayı tercih ettiği sürece bütün oyunları bozacaktır.

Yorumlar (0)

    Henüz hiç yorum yok...
Yorum yapmak için giriş yapınız...