Thomas Tuchel: Burada oynamak kolay bir şey değil

Thomas Tuchel, Galatasaray'ı 3-1 mağlup ettikleri maçın ardından açıklamalarda bulundu.

Thomas Tuchel: Burada oynamak kolay bir şey değil

Bayern Münih Teknik Direktörü Thomas Tuchel, Ali Sami Yen Spor Kompleksinde Galatasaray'ı 3-1 mağlup ettikleri maçın ardından açıklamalarda bulundu.

 

GALİBİYETİ HAK ETTİK!

 

Thomas Tuchel, "Şampiyonlar Ligi çok zorlu mücadelelere sahne olan bir arena. Galatasaray, Avrupa'da rüştünü ispatlamış, geçmiş yıllarda çok başarılı olmuş bir takım. Bizim için çok kolay olmadı. İlk yarıda arzuladığımız seviyeye ulaşamadık. 90 dakika değerlendirildiğinde alınan galibiyetten dolayı mutluyum. İlk yarı için 'Hak edilmiş galibiyet.' diyemem. Çünkü Galatasaray taraftarı önünde çok baskılı bir oyun oynadı. İkili mücadelelerde eksik olan bizdik. Ancak ikinci yarıda toparlandık. Geçiş oyununu çok iyi oynadık. Özellikle Sane ile bunu çok iyi başardık. Mücadele ettiğimiz mecra Şampiyonlar Ligi. 90 dakikayı değerlendirdiğimizde hak edilmiş bir galibiyet." dedi.

 

AĞRILARI OLSA DA OYNAYACAĞINI BİLİYORDUM

Thomas Tuchel, eski öğrencisi Mauro Icardi'nin ağrıları olsa da oynayacağını tahmin ettiğini söyledi: "Dün akşam 'Mauro Icardi oynamaz' bilgisi gelmişti. Esame listesi geldiğinde ismini gördüğümüzde taktiksel bir değişime gitmedik, çünkü zaten oynayacakmış gibi düşünmüştük. Ağrılar içinde de olsa oynayabildiğini bildiğim bir oyuncu."

 

HAK ETTİĞİMİZ BİR GALİBİYET

 

İlk yarıda ikili mücadelelerde topu kazanma konusunda başarılı olamadık. Çünkü saha içinde iyi organize olan bir Galatasaray vardı. Bu nedenle ceza sahası içerisinde onlara çok fazla gol pozisyonu verdik. Golden sonra reaksiyonumuz oldukça iyi seviyedeydi. Daha sona hem savunma hem de hücumda daha iyi işler yaptık. Hak edilmiş bir galibiyet ama bu statta, böylesine yoğun baskı altında oynamak bizim için kolay değil.

Yorumlar (0)

    Henüz hiç yorum yok...
Yorum yapmak için giriş yapınız...