Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu’ndaki rakibi belli oldu

UEFA Avrupa Ligi’nde grubunu lider tamamlayan Fenerbahçe, seri başı olarak katıldığı kura çekiminde İspanya’nın Sevilla takımıyla eşleşti.

Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu’ndaki rakibi belli oldu

İLK MAÇ DEPLASMANDA


UEFA Avrupa Ligi’nde gruptan lider çıkarak kurada seri başı olmaya hak kazanan Fenerbahçe, son 16 turunda İspanya’nın önemli takımlarından Sevilla ile eşleşti. Eşleşmenin ilk maçı 9 Mart Perşembe günü Sevilla’da, rövanş maçı ise 16 Mart Perşembe günü Kadıköy’de oynanacak.

 


FENERBAHÇE’NİN RAKİBİ SEVİLLA'YI TANIYALIM


1890’da kurulan Sevilla, maçlarını 45.000 kişi kapasiteli Estadio Ramon Sanchez Pizjuan’da oynuyor. Geçmişte UEFA Avrupa Ligi’ni tam 6 kez müzelerine götürdüler. Şu anda UEFA Avrupa Ligi’ni en fazla kazanan takım olma unvanını taşıyorlar. Bir kez de UEFA Süper Kupası’nı kazanma başarısı gösterdiler. Transfermarkt tarafından yaklaşık 240 milyon Euro değer biçilen Sevilla kadrosunun en değerli ismi 18 milyon Euro ile Arjantinli Lucas Ocampos olarak gösteriliyor. Sevilla'nın kadrosunda ayrıca Fernando Reges, Alex Telles ve Marcao gibi geçmişte Galatasaray forması giyen üç isim bulunuyor.

 

FENERBAHÇE DAHA ÖNCE ELEMİŞTİ


Sevilla ile daha önce 2007/08 sezonunda Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu’nda eşleşen Fenerbahçe, İspanyol temsilcisini Kadıköy’de 3-2 mağlup ederken, Sevilla’da oynanan rövanş maçının normal süresi 3-2 Sevilla’nın üstünlüğüyle tamamlanmış ve karşılaşmada uzatmalara geçilmişti. Uzatmalarda da skordaki denge bozulmadığı için penaltılara kalan maçın sonucunda kazanan ve tur atlayan taraf Fenerbahçe olmuştu. 

Yorumlar (0)

    Henüz hiç yorum yok...
Yorum yapmak için giriş yapınız...